Citronrulltårta

Serverar: 16 portioner

Har du bara ingredienserna till hands är rulltårta bakverket som du svänger ihop medan gästerna förtöjer båten! Ur Allt om Mat Sommarspecial 2006.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk mjölk
  • Fyllning
  • 1½ msk socker
  • 3-4 dl jordgubbar, hallon eller blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Lägg bakpapper på en plåt.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i äggvispet tillsammans med citronskal och mjölk. Bred ut smeten på bakplåtspapperet, lämna 1 cm till kanten och grädda mitt i ugnen 5 minuter.
    3. Ta ut kakan, strö socker över den och stjälp upp den på ett annat bakpapper.
    4. Mosa bären och bred genast över dem. Rulla ihop från långsidan och lägg rulltårtan att svalna på skarven. Skär den i lämpliga skivor och servera dem som bakelser eller på vanligt sätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben