Citronsås till dessert

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

En god sås att ha till fruktsallad eller kanske en mäktig chokladkaka. Överbliven sås fryses ner och blir till god glass.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 citron
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Tvätta av citronen och torka den. Riv av det yttersta skalet. Pressa ut saften ur citronen. Vispa grädden ganska fast. Ta 2 äggulor och ett helt ägg. Släng eller spara de andra två äggvitorna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills sockret löser upp sig, ca 10-15 minuter. Häll i citronsaften och citronskalet och vispa lite till. Rör ner grädden med en slickepott.
    2. Klart att servera. Om man ställer det i kylen en stund innan servering får man röra runt i såsen innan servering då den delar sig lite.
    3. Överbliven sås fryses in och blir god glass. Går jättebra att använda apelsin på samma sätt med.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben