Lägg alla ingredienser till degen i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med avtagbar kant, ca 26 cm i diameter och ställ kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst. skrubba citronerna i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ner detta samt resten av ingredienserna och häll fyllningen i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, tills fyllningen "stannat".
Skrubba citronerna och skär dem mycket tunt. Lägg socker och vatten i en kastrull och värm på medelvärme, rör om tills sockret lösts upp. Tillsätt citronskivorna och koka upp.
Låt sjuda i ca 20-30 minuter, eller tills massan blivit sirapstjock och citronerna är genomskinliga.
Häll sockerlagen över kakan och toppa tills sist med citronskivorna. Låt svalna och servera med vispad grädde.