Citrusgravad lax

Serverar: 20 portioner

Tid: 3 dagar

Lättlagad, enkel och festlig förrätt som bör förberedas ett par dagar i förväg!

Ingredienser

  • 1 sida laxfilé, ca 1,5kg
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 1 msk grovstött vitpeppar
  • 2 citroner, rivet skal
  • 2 lime, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Instruktioner

    1. Frys färsk lax minst 1 dygn i minus 20 grader.
    2. Skåra skinnsidan. Blanda socker, salt, peppar och rivet citrusskal.
    3. Strö ett tunt lager av blandningen på en plåt klädd med gladpack (plastfolie). Placera laxen med skinnsidan ner. Gnid in resten av citrus blandningen på ovansidan av laxen. Täck med gladpack.
    4. Låt stå i kylen ca 2 dygn. Vänd några gånger under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben