Citruspaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Frisk krämig paj som kan serveras som dessert eller till fikat

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk floursocker
  • ca 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 dl vatten
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 citron, rivet skal + saft
  • 1 lime, rivet skal + saft
  • 4 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Hallon + vispad grädde
  • Ev skivad citron
  • Instruktioner

    1. 1. Blanda snabbt samman pajdegen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassad till en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diam, och lägg i. Nagga och låt stå i kylen minst 30 min. Förgrädda skalet i 225 grader ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader.
    2. 2. Blanda vatten socker, majsstärkelse samt skal och saft från citrusfrukterna. Sjud under omrörning tills fyllningen tjocknar. Dra kastrullen åt sidan och rör ner äggulorna en i taget. Rör sist ner grädden. Bred ut krämen i pajskalet och grädda i 175 grader, 25 - 30 min eller tills citronkrämen precis stelnat. Om den inte gör det: Ställ pajen svalt efter gräddningen då stelnar den
    3. 3. Servera den kall eller ljummen, toppa med nätt och jämt tinade eller färska hallon . Servera en klick vispad grädde till. Garnera ev med citronskivor.

    Liknande recept

    4.3
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben