Citruspaj med jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jag är svag för pajer, det är säkert det. Receptet är från Allers nr 15-16, 2009.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 ½ dl havregryn
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 1 burk ricottaost
  • 2 dl lemon curd
  • 3/4 dl florsocker
  • 3 msk citronsaft
  • Garnering
  • 1 l jordgubbar
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i matberedare till en deg och tryck ut i en smord pajform med löstagbar botten. Ställ formen i frysen 20 minuter. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 7 minuter. Låt svalna.
    3. Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Blanda ricotta med lemon curd och florsocker. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften. Blanda ned lemon curd-blandningen och bred ut fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen 4 timmar.
    4. Skiva jordgubbarna och blanda försiktigt med sockret. Garnera pajen med jordgubbarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben