Jag är svag för pajer, det är säkert det. Receptet är från Allers nr 15-16, 2009.
Ingredienser
Pajskal
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
150 g smör eller margarin
Fyllning
3 gelatinblad
1 burk ricottaost
2 dl lemon curd
3/4 dl florsocker
3 msk citronsaft
Garnering
1 l jordgubbar
½ dl socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Börja med pajskalet. Kör ingredienserna i matberedare till en deg och tryck ut i en smord pajform med löstagbar botten. Ställ formen i frysen 20 minuter. Grädda sedan pajskalet direkt från frysen ca 7 minuter. Låt svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 10 minuter i kallt vatten. Blanda ricotta med lemon curd och florsocker. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften. Blanda ned lemon curd-blandningen och bred ut fyllningen i pajskalet. Ställ i kylen 4 timmar.
- Skiva jordgubbarna och blanda försiktigt med sockret. Garnera pajen med jordgubbarna och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)