Citruspaj i kanderat skal

Serverar: 10-12 portioner

En frisk och fluffig efterrätt där pajskalet beströs med socker innan det förgräddas och därmed får en delikat kandering.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Kandering
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 250 g kesella gourmet
  • Garnering
  • Godisägg
  • Färska blad av mynta eller citronmeliss
  • Florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Använd gärna matberedare till degen.
    2. Mät upp mjölet i beredningsskålen och klicka i det kylskåpskalla smöret. Bearbeta till en grynig massa, tillsätt vattnet och arbeta bara hastigt samman degen som absolut inte får överarbetas. (Det går förstås också bra att göra degen helt för hand.)
    3. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Strö över sockret och snurra formen så att det fördelas jämnt. Grädda i 225 grader i 12-15 minuter.
    4. Tvätta citrusfrukterna noggrant. Riv citronskalet. Pressa ut saften ur citron och lime och ställ åt sidan.
    5. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt crème fraîche och kesella. Blanda om och tillsätt citrussaft och rivet citronskal.
    6. Fyll pajskalet och grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 35 minuter.
    7. Låt svalna och dekorera med godisägg, blad av mynta eller citronmeliss och sikta florsocker över alltsammans.

    Liknande recept

    4.3
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben