Citrussallad med kanelyoughurt och rostade hasselnötter
Serverar: 4-6 portioner
Tid: 10 minuter
Överraskande god kombination.
Ingredienser
Salladen
1 ananas
2 apelsiner
2 grapefrukter
Kanelyoghurten
2 dl youghurt (gärna turkisk)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
Topping
2 msk honung
1 dl hasselnötter
Instruktioner
Skala ananasen, dela den på längden och skiva tunna "halvmånar", på varje halvmåne skär du bort kvisten.
Skala apelsiner med en vass kniv och skär ut hinnfira klyftor.
Blanda ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna i cirka 2 minuter och hacka dem sedan grovt.
Lägg frukterna på ett fat eller i portionsskålar. Ringla över honung och strössla med de rostade hasselnötterna. Servera med en klick kanelyoghurt.