Citrussallad med kanelyoughurt och rostade hasselnötter

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 10 minuter

Överraskande god kombination.

Ingredienser

  • Salladen
  • 1 ananas
  • 2 apelsiner
  • 2 grapefrukter
  • Kanelyoghurten
  • 2 dl youghurt (gärna turkisk)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • Topping
  • 2 msk honung
  • 1 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Skala ananasen, dela den på längden och skiva tunna "halvmånar", på varje halvmåne skär du bort kvisten. Skala apelsiner med en vass kniv och skär ut hinnfira klyftor.
    2. Blanda ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna i cirka 2 minuter och hacka dem sedan grovt.
    3. Lägg frukterna på ett fat eller i portionsskålar. Ringla över honung och strössla med de rostade hasselnötterna. Servera med en klick kanelyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben