coco

Serverar: 6 portioner

Så himlans gott chokladgodis, passar utmärkt till jul, smakar MYCKET bättre än köpt coco, och för er som är nötallergiker som mig, är detta perfekt att göra, då vet man vad det innehåller. Minns inte hur många det brukar bli..men gott är det.

Ingredienser

  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk ljus sirap
  • 3 dl kokos
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 g ljus blockchoklad
  • Instruktioner

    1. 1. Knäck ägget i bunken och blanda i socker och smör.
    2. 2. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.
    3. 3. Blanda kokos, havregryn, sirap och vaniljsocker i en skål och häll ner det i bunken. Rör ihop alltihop.
    4. 4. Forma degen till små knubbiga korvar som är cirka 3 centimeter långa och 1 till 1 1/2 centimeter tjocka. Lägg korvarna på en tallrik och ställ in i frysen.
    5. 5. Fyll kastrullen till hälften med vatten och låt det koka upp på medelstark värme. Sänk värmen och sätt en skål ovanpå kastrullen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i skålen. Rör om tills chokladen smält. Lyft försiktigt av skålen. Använd grytlappar.
    6. 6. Ta fram kokoskorvarna och doppa dem i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av lite och lägg dem på tallriken. Sätt in de färdiga chokladbitarna i kylskåpet en stund.
    7. Förvara i kylskåp.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    20-25
    1

    Kommentarer (1)

    mariuus 17 december 2008

    Det här måste jag bara prova att göra! Jag som älskar Coco! :D

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Matäventyr i Karibien!
    Maten här bland öarna varierar väldigt mycket. Å ena sidan kan man nju...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben