Cocoskaka i långpanna

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 4 äggulor
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakulver
  • 2½ dl mjölk
  • Cocosblandning
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 3½ dl cocosflingor
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt 1 äggula åt gången. Blanda mjöl och bakpulver och häll det i smeten omväxlande med mjölken. Bred ut smeten i en väl smord långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 160 grader.
    2. Cocosblandningen: Vispa äggvitorna till fast skum och rör försiktigt ned socker och cocosflingor. Tag ut kakan ur ugnen och bred över cocosblandningen och grädda färdigt kakan i 20-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben