Cointreau

Gör din egen Cointreau

Ingredienser

  • 75 cl vodka
  • 2 apelsiner helst 1 pomerans
  • 10 basilikablad
  • 1 msk grovt krossade korianderfrön
  • Instruktioner

    1. Häll vodkan i en storglasburk med lock.
    2. Sätt apelsinen och kryddorna i en ren nätpåse, dra åt påsen med ett snöre. Fäst snörändarna i kanten på burken genom att hänga dessa utanför och skruva fast locket. Apelsinen och kryddorna ska då hänga alldeles ovanför spriten Obs, får ej nudda spriten! (då blir det beskt).
    3. Låt hänga i 7 dagar. Blanda i likörboddy eller vit sirap tills det är lagom sött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Hemmabaren
    Bra barutrustning finns inte i så många hem men de blir fler och fl...

    Endast fantasin sätter gränser!
    Nu när ni erhållit lite mer kunskaper om både arbetssätt i baren och l...

    Sundae
    Det går snabbt och enkelt att svänga ihop denna goda dessert eller mel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben