Cokladtårta med hallon

Serverar: 8-10 portioner

hallon o choklad är underbar kombination

Ingredienser

  • 150 gr smör
  • 1½ dl vatten
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 70 gr mörk choklad ( ca 70 % )
  • Fyllning
  • 200 g frysta hallon
  • 250 gr kesella ( 10 %)
  • 1½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält smöret,tillsätt vattnet. Blanda socker, mjöl, kakao och bakpulver i en bunke. Tillsätt smör- och vattenblandningen och äggen o rör om till en jämn smet. Häll i en väl smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca: 30 min. Grovhacka chokladen, strö den över den färdiggräddade kakan och låt kallna. Skär kakan i tre bottnar ! Tina hallonen o låt dom rinna av i en sil. Blanda kesellan med florsockret och grädden. Vispa till en fast kräm med elvisp. Vänd ner hallonen i krämen. Fördela krämen mellan bottnarna och låt den med chokladen vara överst ! ! Ställ kallt i ca 1 timme.... Brygg kaffe o njut av den goda tårtan :=)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben