Coleslaw med kryddig russinsås

Serverar: 6-8 portioner

Servera gärna på bitar av gott knäckebröd, t ex spisbröd. En bra rätt även på buffébordet.

Ingredienser

  • 400 g vit- eller rödkål, eller hälften av båda sorter
  • 1 klyfta savojkål (ca 100 g)
  • 1 morot (ca 150 g)
  • 3 salladslökar
  • 1 mild spansk pepparfrukt
  • ½ dl finstrimlade myntablad
  • ½ dl korianderblad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Sås
  • 2 dl majonnäs, gärna lättmajonnäs
  • 1 ½ msk sesamolja
  • 2 msk mirin (japanskt matlagningsvin)
  • ½ lime, pressad saft
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2-3 msk russin
  • Garnering
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Ansa och strimla vit- röd- och savojkålen. Slaka kålen. Lägg kålen i en bunke och häll över kokande vatten så att det täcker. Rör om och låt stå 2-3 min. Spola kålen med kallt vatten och låt det rinna av i ett durkslag. Eventuellt kan rödkålen slakas för sig eftersom den lätt färgar övrig kål blålila. Pressa ur vätskan.
    2. Skala och riv moroten. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
    3. Blanda ingredienserna till såsen i en stor skål. Vänd ner kål, morötter, salladslök, pepparfrukt, mynta- och korianderblad. Smaka av med salt och peppar.
    4. Garnera med sesamfrön.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben