Coleslaw med sting

Serverar: 4 portioner

Den här lätta varianten av coleslaw är en perfekt sallad att servera till grillat kött eller grillade hamburgare.

Ingredienser

  • 5 dl finstrimlad rödkål
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 morot, skalad, riven
  • 4 salladslökar, fint skivade
  • 2½ dl koriander, grovhackad
  • 2 tsk vallmofrön, valfritt
  • 2½ dl lättmajonnäs eller fettfri majonnäs
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Lägg de båda kålsorterna i ett durkslag och strö över saltet. Blanda ordentligt och ställ åt sidan 30 minuter. Vänd kålen då och då.
    2. Skölj kålen och låt den sedan rinna av väl. Lägg kålen i en ren handduk och pressa med händerna för att få bort så mycket vätska som möjligt.
    3. Lägg över kålen i en skål och blanda med morot, salladslök, koriander och vallmofrön i en skål.
    4. Blanda majonnäs, färskpressad citronsaft och senap. Häll dressingen över salladen. Blanda väl så att salladen täcks av dressing. Denna coleslaw kan med fördel lagas några timmar i förväg. Täck över med plastfolie och förvara i kylen.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben