Coleslaw med yoghurt

Godare och nyttigare än den klassiska. Vinägern är pricken över i och får inte glömmas bort. Därför lägger jag in ett eget recept trots att det finns en uppsjö coleslaw redan, men inget med denna kryddning och yoghurt. Underskatta inte den fantastiska kålen. Den är full med fibrer och mineraler. Dessutom billig och nästan alltid svenskodlad!

Ingredienser

  • 750 g vitkål
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 morot
  • 1 msk svensk senap
  • 2 dl matyoghurt, eller turkisk eller grekisk
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen och lägg i bunke. Tillsätt socker, salt, peppar och vinäger. Blanda runt ordentligt med rentvättade händer.
    2. Skala och riv moroten. Rör ner morot, senap och matyoghurt i vitkålen. Låt stå och dra en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben