Consommé med timjan

Serverar: 4 portioner

Förrätt! En meny att varva julmaten med.

Ingredienser

  • 1 grov morot
  • 2 tärningar kalvbuljong
  • 7 dl vatten
  • 1 dl torr sherry
  • Några späda timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Skala moroten. Fortsätt skiva roten från topp till spets med skalaren. Lägg de tunna skivorna att sjuda ett par minuter med buljong och vatten, ta upp med hålslev. Spetsa buljongen med vinet.
    2. Värm med timjan precis före servering, lägg i morötter och örtpynt.
    3. Passar till: Renrosetter i smördeg.
    4. Tips att dricka till! Kall finosherry 8225 Tio Pepe 750 ml eller äppeldricka.
    5. Kommentar: Tips Campbell´s gör klar, härlig, färdig burkconsommé, tyvärr lite sällsynt. Spetsas, även den med sherry.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben