Cookies med hasselnötter

Snabbt och enkelt får du en stor burk med goda kakor. Printzells hasselnötsmassa finns bla på ICA och det är enkelt att göra själv för den som vill.

Ingredienser

  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
  • 2 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl hasselnötsmassa
  • 200 g grovhackad Marabou schweizernöt
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker. Rör ner äggen och hasselnötsmassan. Blanda först alla torra ingredienser och chokladen i en annan skål. Rör därefter ihop degen.
    2. Rulla bollar stora som 5-kronor och platta till dem med en gaffel. Lägg på bakpappersklädd plåt. Kakorna flyter ut så 12 st per plåt blir bra.
    3. Grädda i mitten av ugnen, 175º, i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben