Cornelia Cacao rutor

Serverar: 25-30 portioner

Rutor som smakar mocka och kokos. Byt gärna ut mocca aromen mot Cornelia Cacao likör

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g smält smör, avsvalnat
  • 3 msk kakaopulver
  • 1,5 dl kokande vatten
  • 3-4 tsk kokos arom (mängd efter smak)
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 100 g mandelmassa
  • 2,5 dl florsocker
  • 3-4 tsk mocca arom (mängd efter smak)
  • 12-16 droppar brun hushållsfärg
  • Glasyr
  • 1 blockchoklad, ljus eller mörk (mängd efter smak)
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker, blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten samt tillsätt smöret. Häll smeten i en långpanna.
    2. Grädda i 175 grader ca 20 minuter.
    3. Till smörkrämen blandas allt och den bredes sedan på den kalla kakan. Ställ hela långpannan i frysen i ca 1 timme.
    4. Smält chokladen tillsammans med matoljan. Pensla eller bred ut det på den kalla frysta kakan. Skäres i rutor när chokladen stelnat

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66
    5
    1 h 10 min
    1
    30 min
    30-35
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben