Cornflakespanerad pilgrimsmussla med smörad gurka

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod förrätt

Ingredienser

  • 12 st pilgrimsmusslor
  • 3 dl krossade osötade cornflakes
  • 2 lättvispade äggvitor
  • Neutral olja (solros- eller majs- eller rapsolja)
  • 1 hel skalad och urkärnad gurka
  • 1,5 msk småkapris
  • 0,5 dl finskuren perilja
  • 2 msk smör
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 finskurna sommarlökar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt en panna på spisen och täck botten med ca 1 cm matolja.
    2. Salta och peppra pilgrimsmusslorna, vänd dem i äggvita därefter i cornflakes. Se till att de blir ordentligt täckta runt om.
    3. Fritera musslorna 0,5 - 1 min på varje sida. Lägg upp på hushållspapper.
    4. Smält smöret i en kastrull och håll i balsamvinägern.
    5. Skär de skalade och urkärnade gurkhalvorna på sniskan och blanda ner i smörblandningen. Smaksätt med kapris, persilja och smaka slutligen av med salt och peppar.
    6. Lägg upp på tallrikar. Gurkan först och musslorna på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben