Crabfishpaj

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 55 minuter

En mycket enkel och god paj. Helt värt att pröva. Lovar att ni blir nöjda. Brukar uppskattas av både barn och vuxna.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 5 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 250 g kesella
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 125 g riven ost
  • 35 g djupfryst dill
  • 185 g tonfisk i vatten
  • 200 g crabfish
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den vila en stund i kylskåpet. Degen kan även göras någon dag i förväg och lämnas i kylskåpet.
    2. Tryck sedan ut degen i lagom stor rund pajform. Ska den göras i långpanna så dubbla deg och fyllning.
    3. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål och häll sedan ned allt i pajformen.
    4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175-200* , ca 55 minuter. Känn med en sticka i mitten av pajen om fyllningen har stannat, är torr.
    5. Servera med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben