Räk- och crabfishpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En enkel men ändå lite festlig och god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • ½ dl kesella
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 pkt Crabfish-pinnar
  • 2 dl skalade eller 500 g oskalade räkor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe dill
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, kesella och vetemjöl till en smidig massa, tillsätt vatten. Tryck ut degen i formen, nagga botten och låt vila svalt i 30 min.
    2. Förgrädda skalet 15 min i 200 grader. Tina crabfish-pinnarna. Fräs smör, curry och mjöl. Tillsätt grädde, smaka av med salt, peppar och dill. Häll sist i räkorna. Dela crab-pinnarna och lägg dem i botten av pajen, häll på fyllningen och strö över osten.
    3. Grädda i 15 min 225 gr. Servera med sallad och bröd eller som tillbehör på kräftskivan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben