Cranks ostkex utan jäst

Tid: 15 minuter

David Canters recept på Cheese Bisquits. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

  • 150 g grahamsmjöl
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g riven cheddar, el. annan smakrik ost
  • ½ krm paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman alla ingredienser till en lös, men hanterlig, deg. Kavla ut till 3 mm på lätt mjölat underlag. Stick, eller sporra, ut kakor av önskad form.
    2. Grädda på plåt med bakplåtspapper i 200°C till de fått färg och håller ihop – c:a 7 minuter – varierar med storleken. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben