Crema catalana på kanel och vanilj med citrussallad

Serverar: 4 portioner

Sött och syrligt är väldigt gott ihop!

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl socker
  • 5 äggulor
  • Råsocker
  • Citronmeliss
  • Citrussallad
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 2 clementiner
  • ½ dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp 2 ½ dl av mjölken med vaniljstång och kanelstänger, låt stå och kallna i ca 10 minuter. Rör ihop resten av mjölken med majsstärkelsen. Vispa upp sockret med äggulorna och blanda med mjölken och den utrörda majsstärkelsen. Blanda allt, sila. Sjud på svag värme tills krämen börjar tjockna. Fördela blandningen i ugnsfasta portionsformar och ställ dem i vattenbad. Grädda i ugn på 125 grader i ca 45-60 minuter. Låt puddingarna svalna och ställ sedan i kylen.
    2. Filéa citrusfrukterna och blanda dem. Grovhacka hasselnötterna och strö över frukten före servering.
    3. Ta fram formarna strax före servering, strö över råsocker och bränn av ytan med en gasolbrännare.
    4. Servera med citrussalladen,

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben