Crème fraiche-sås med bacon (LCHF)

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Denna underbara, lätt- och snabblagade sås äter jag till lite fullkornspasta nästan en gång i veckan för att den är så himla god. Variera gärna med andra grönsaker och annan kryddning. Själv har jag testat med broccoli istället för paprika, och kokar då färsk broccoli lätt innan. Om man tvunget vill ha en mindre fet variant (enligt LCHF är fettet i detta recept inte farligt för hälsan) så spä hellre ut en "riktig" creme fraiche med lite vatten istället för att ta en light-produkt som innehåller kemiska förtjockningsmedel. För extra god smak (med bra samvete) rekommenderar jag även ekologiska produkter - som är nyttigare både för dig och miljön :)

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche
  • 1 paket bacon
  • 6 champinjoner
  • ½ paprika
  • 1-3 tsk sambal olek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Klipp baconen i mindre bitar och stek knapriga. Skär champinjonerna i skivor och paprikan i bitar. Häll av baconen på en tallrik, men undvik att få med fettet.
    2. Stek champinjonerna i baconfettet, tillsätt paprikan efter en kort stund.
    3. När paprikan börjat mjukna är det dags att röra i crème fraichen, och ganska snart efter detta även baconen.
    4. Krydda med sambal olek efter smak, var försiktig med detta om du inte är van vid stark smak, det funkar bra utan också. Krydda även med salt och peppar, men tänk på att bacon kan vara ganska salt i sig självt.
    5. Låt småputtra en kort stund och servera sedan till fullkornspasta eller LCHF-tilltugg!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben