Crispy fish taco

Serverar: 4 portioner

Fräsch, nyttig och läcker variant på taco med annorlunda smaker och kombinationer. Snabbt går det!

Ingredienser

  • 1/4 rödkålshuvud
  • 1 morot
  • 6 rädisor
  • 2 avokado
  • 400 g färsk torsk
  • 1 dl boveteflingor
  • 1 msk olivolja
  • 8 små tortillabröd
  • 1 kruka koriander
  • 2 limefrukter
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Dressing
  • 1/4 klyfta vitlök
  • 1 nypa spiskummin
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 nypa paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 msk honung
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Strimla rödkål och morot och skiva rädisorna tunt, tärna avokadon och lägg allt i en skål. Skär torsken i bitar, krydda med salt och peppar och rulla den i boveteflingorna. Stek bitarna gyllene i olivolja, ca 1 minut per sida. Riv vitlöken och blanda samman dressingen. Vänd ner i salladen.
    2. Grilla tortillabröden i en grillpanna eller utegrill. Fyll bröden med sallad och torsk, toppa med rikligt med koriander. Servera med lime. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    6
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben