Croissant på färdig smördeg

Att göra croissanter från grunden kan vara lite krångligt. Det är mycket lättare och snabbgjort med smördeg som man kan förvara i frysen. Vill du lyxa kan du riva lite choklad över croissanterna innan du rullar ihop dem.

Ingredienser

  • 1 förp smördeg
  • 1 ägg
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär ut kvadrater, 12-15 cm, och dela dem på diagonalen så att det blir trianglar. Rulla ihop dem löst med basen först.
    3. Placera ut croissanterna på en plåt med smörpapper. Vispa upp ägg med socker och salt och pensla på croissanterna.
    4. Grädda i 5-10 minuter, eller tills croissanterna fått fin färg.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (1)

    Forellen 16 juli 2014

    Precis vad jag letade efter. Ska pröva till frukost imorgon :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben