Ctronkotlett med varm bön- och getostsallad

Serverar: 4 portioner

En trevlig fredagsrätt som går snabbt att tillaga.

Ingredienser

  • 4 fläskotletter
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Bön- och getostsallad
  • 1 burk cannellinibönor (410 g)
  • Ca 150 g babyspenat
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 liten rödlök
  • 150 g getost på rulle
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ tsk salt, gärna flingsalt
  • Nymald svartpeppar från kvarn
  • Tillbehör
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Lägg fläskotletterna med citronskal, citronsaft, fänkålsfrö, socker och olja i en plastpåse medan salladen förbereds.
    2. Skölj bönorna och spenaten och låt rinna av. Skiva sellerin lite på snedden. Skala och skiva rödlöken tunt. Skär bort kanterna på osten och smula den.
    3. Torka av fläskotletterna. Salta och peppra. Stek dem i smör på medelvärme 3-4 min per sida.
    4. Fräs sellerin hastigt i hälften av oljan. Tillsätt bönorna och vitlöken, låt dem bli varma. Häll över på ett serveringsfat och blanda med spenat, rödlök, getost, resten av oljan samt balsamvinäger. Salta och peppra. Servera kotletterna med den varma salladen och bröd.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben