Cumberlandsås

Serverar: 12 portioner

Cumberlandsås används oftast till patéer men är även gott till kött.

Ingredienser

  • 2 burkar svart vinbärsgelé à 227 g
  • 1 apelsin skal och saft
  • skal och saft ca 1 apelsin och 1 citron
  • 3 msk torr sherry
  • 3 msk konjak
  • 2 tsk Colman's senapspulver
  • 2 krm ingefära
  • 1/3 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    Smält geléet i en kastrull på svag värme. Det skall vara helt nedsmält och utan klumpar. Tvätta och borsta apelsinen och citronen väl under rinnande kallt vatten. Skala dem tunt med potatisskalare och skär skalen i fina strimlor. Koka skalstrimlorna i ca 2 dl vatten i 5 minuter och slå bort vattnet. Pressa saften ur frukterna och sila den. Ta det smälta geléet från värmen och låt det svalna. Blanda senapspulver, ingefära och cayennepeppar i en bunke och späd med konjak och sherry. Smaksätt det nu avsvalnade geléet med sprit/kryddblandningen, apelsin- och citronsaften och de strimlade lättkokta skalen. Blanda allt väl och ställ såsen kallt att mogna några dygn innan den serveras. I glasburk med tättslutande lock i kylskåp är såsen nästan obegränsat hållbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben