Färspaté med cumberlandsås

Serverar: 8 portioner

Patén kan lags i förväg och serveras kall.

Ingredienser

  • 1 kg köttfärs, hälften nöt och fläskfärs
  • 1 pkt bacon
  • 2 tsk salt
  • 1 påse djupfrysta skivade champinjoner
  • Matfett till stekning
  • 2 tsk curry
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl sval köttbuljong
  • 0,5 dl sherry
  • Ca 12 pimentofyllda oliver
  • Cumberlandsås
  • 4 msk röd vinbärsgelé, ca 1 dl
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 msk hot mango chutney
  • 2 krm ingefära
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ citron (saften)
  • 0,5 dl rött vin
  • 2 msk portvin eller söt sherry
  • Finrivet skal av en tvättad citron
  • Instruktioner

    1. Klä en limpform av aluminium invändigt med baconskivor. Arbeta färsen med saltt. Blanda i svampen, som först frästs torr i lite matfett. Tillsätt kryddor, lök, vispgrädde, buljong och sherry - färsen ska vara ganska lös. Packa färsen i formen och stoppa ned oliver. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 200 grader, ca 50 minuter.
    2. Såsen: Rör vinbärsgelén med senapspulvret. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av, salt och peppar kanske behövs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben