Cupcakes med nougat och citron

Serverar: 12 portioner

Muffins med nougat och citronkräm.

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Ca 55 g nougat
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 st citron(er), finrivet skal av
  • Gul karamellfärg, några droppar
  • Till garnering
  • Strössel
  • Kristyr
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
    3. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.
    4. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.
    5. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.
    6. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AC81 18 augusti 2010

    Hur gör man med nougaten? Det står inte...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben