Curry Bombay med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod köttfärsröra att ha i tortilla eller till ris. Fick receptet av en kollega alla i familjen gillade det. Jag sökte efter receptet här på matklubben, men just denna Bombay-variant fanns inte med.

Ingredienser

  • 400 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 1 gul lök
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 1 dl russin
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 banan
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs den i olja ca 2 minuter. Tillsätt färs, curry och svartpeppar och fräs ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning och salt. Koka färsröran ca 5 minuter. Blanda ner russin,banan och jordnötter och smaka av.
    2. Servera med tortilla eller ris och sallad. Kokosen kan stå på bordet så att var och en kan strö över sin egen portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben