Curry chicken

Serverar: 4 portioner

En mustig curryrätt

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2+2 msk smör
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 äpple,syrligt
  • 1 ½ msk curry
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 msk idealmjöl
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • Färsk koriander
  • Servera med
  • 1 mango i bitar eller mango chutney
  • 2 bananer, skivade
  • ½ gurka, urkärnad och skivad
  • Jasminris, kokt
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklinglåren på båda sidor i smör i stekpanna tills de får fin färg. Lägg upp på en tallrik.
    2. Fräs lök, vitlök, äpple, curry och röd currypasta i smör i en gryta. Pudra över mjölet och späd med buljong under omrörning.
    3. Tillsätt kokosmjölk och koka upp. Lägg ner de brynta kycklinglåren och låt sjuda ca: 25 minuter. Dekorera med koriander.
    4. Gör i ordning tillbehören i skålar och servera rätten med kokt jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben