Curry med fläskfilé och köttfärs
Fläskfilé, köttfärs, paprika och curry blandas i denna goda gryta. Den går utmärkt att förbereda och känns festlig när den serveras med lite olika tillbehör. Använd gärna den nya kokbara crème fraichen om du vill ha en fettsnålare currygryta. Receptet räcker till minst 8 personer så det behövs en stor gryta.
Ingredienser
750 g fläskfilé
3 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk smör
750 g köttfärs
2 gula lökar
2 msk curry
4 vitlöksklyftor, pressade
3 krm mald kardemumma
3 stora paprikor i olika färger
2 lagerblad
1 dl tomatpuré
3 dl vatten
4 dl crème fraiche
Tillbehör
Ris
Rostade kokosflingor
Cashewnötter
Mango chutney
Instruktioner
- Skär filén i skivor, krydda med 1/3 av saltet och hälften av svartpepparn och bryn dem i smör i stekpanna. Lägg över skivorna i en stor gryta.
- Bryn färsen, tillsätt 1/3 av saltet och andra hälften av svartpepparn. Rör försiktigt, det ska bli större bitar av färs som läggs över i grytan. Hacka lök och fräs den i smör tillsammans med curry, pressad vitlök och kardemumma.
- Skölj och ansa paprikorna, skär dem i bitar och lägg dem i grytan. Blanda i lagerblad, tomatpuré, vatten, crème fraiche och resten av saltet, rör om och lägg fläskfilé överst. Låt grytan sjuda under lock ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Mycket gott recept jag har gjort en liten twist på det, personligen tycker jag det är godare att byta ut färsen och ta samma mängd oxfilé istället så du får en lite black&white curry gryta prova gärna det men annars tack för ännu ett recept i boken! // Nicklas
Provade din rätt Curry med fläskfilé och köttfärs igår. Riktigt gott. Tack!
Gott. Blev uppskattat hemma . Arbetar på ett äldreboende där vi lagar all mat till de boende och denna gryta uppskattades av dem också.
Kanongott!!
Helt klart en 5:a från mej,kanongott:)