Curry- och äppelsill

Serverar: 6 portioner

Alltid gott med sillbit på en hård macka.

Ingredienser

  • 1 kg färsk sill eller 600 g filé
  • 1 liter vatten
  • 2 dl ättiksprit
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker
  • Sås
  • 2 ½ dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk svensk senap
  • ½ msk pressad citronsaft
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk strösocker
  • 2 syrliga äpplen
  • Instruktioner

    1. Rensa och filéa sillen. Blanda ättikslagen och lägg sillen i lagen i 1 dygn.
    2. Blanda samman ingredienserna till såsen. Skala äpplena och skär dem i mycket små tärningar. Om skalen är fina på äpplena behövs de ej skalas. Blanda ner dem i såsen.
    3. Låt filéerna rinna av väl. Lägg dem i såsen och låt stå i 12 timmar innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben