Curry- och morotspanerad kyckling med indisk blomkål

Serverar: 4 portioner

Moroten ger fin färg och fibrer i paneringen. Eftersom de ugnssteks tillsätts inget ytterligare fett. Blomkålen ska inte kokas innan stekningen utan ska fortfarande ha kvar sin knaprighet när den är klar.

Ingredienser

  • 200 g kycklingfilé
  • 0,5 tsk salt
  • Panering
  • 2 st morötter
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk sesamfrö
  • 2 tsk curry
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Indisk blomkål
  • 400 g blomkål
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm salt
  • 0,5 msk olja
  • Sås
  • 5 dl minifraiche
  • 1 msk mango chutney
  • Tillbehör
  • 225 g kokt ris
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingen i långa, smala bitar och salta dem.
    2. Riv en morot fint och den andra lite grövre. Blanda samman paneringen. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper och bred på paneringen. Stek kycklingbitarna i ugnen 20 min.
    3. Dela blomkålen i små buketter. Blanda samman kryddor och salt. Strö det på blomkålen medan de steks i olja några minuter på medelvärme i stekpanna så att de blir lite brynta. De ska fortfarande vara knapriga när de är klara. Blanda samman såsen.
    4. Sätt gärna bambuspett i kycklingbitarna och servera dem med blomkål, kokt ris, såsen och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marwis 6 april 2008

    Det står 5 st minifraiche. Menar du 5 dl? Receptet åter jättegott, så jag ska testa tänkte jag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben