Currydoftande grönsaksris

Serverar: 4 portioner

Mums. Perfekt till kyckling...

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 tsk curry
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 1 zucchini
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Fräs upp löken tillsammans med curryn i olivolja
    2. Tillsätt riset och fräs lite till. Tillsätt vatten och salt och låt allt koka ihop i ca: 12 minuter.
    3. Skala och tärna paprikan, strimla purjolöken och tärna zucchinin. Tillsätt detta till riset och koka ytterligare 7 minuter.
    4. Späd med lite vätska till om det behövs.
    5. Servera på uppvärmd tallrik eller skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben