Grönsaksris till nästan allt

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Detta ris passar till de flesta rätter som kan serveras med ris. Fungerar med all sin smak även som ensamrätt, om man är vegetarian.

Ingredienser

  • 1 gul lök (150 g)
  • 2 paprikor (250 g valfri färg)
  • 2-3 morötter (250 g)
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl ris (långkornigt)
  • 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Skala och rensa alla grönsaker och grovriv dem. Fräs smöret ihop med grönsakerna i några minuter så de blir glansiga. Lägg i ris, tomatpuré och smulad buljongtärning, rör om och fyll på vattnet. Koka upp och låt småkoka under lock 20 minuter. Drag av plattan och låt vila i 5 minuter. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben