Chiliräkor med grönsaksris

Serverar: 4 portioner

Riset får jättefin smak av hummerfonden. Väljer du svarta bönor kokar du dem själv i förväg, ta annars röda kidneybönor på burk.

Ingredienser

  • 1 kg räkor med skal
  • 50 g kryddat smör chili & lime
  • Grönsaksris
  • 2 1/2 dl ris
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 krm saffran
  • 400 g strimlade grönsaker
  • 2 msk kryddat smör chili & lime
  • 4 dl kokta bönor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lime
  • Instruktioner

    1. Koka riset i hummerfond och 5 dl vatten. Skala och hacka den gula löken och vitlöken. Fräs all lök, saffran och grönsaker i smöret i en gryta.
    2. Blanda ner bönorna och det kokta riset. Smaksätt med salt, rivet limeskal och limesaft. Skala räkorna och fräs dem i smöret. Servera dem heta till riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben