Heta chiliräkor på ananas

Serverar: 8 portioner

Fin entrérätt!

Ingredienser

  • 8 skivor färsk ananas (eller från burk)
  • 8 dl skalade räkor (1,2 kilo med skal)
  • Dressing
  • ½-1 urkärnad, finhackad röd spansk peppar
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 lime, rivet skal+saft
  • Ett par stänk tabasco
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm salt
  • Servering
  • Krispiga salladsblad, t.ex. frissé eller rucola
  • Gurkstavar
  • 4 skivor vitt formbröd
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Kör ingredienserna till dressingen i en mixer. Blanda ner de skalade räkorna och låt stå kallt i 60 minuter.
    2. Fördela salladsblad, gurkstavar och anansskivorna på portionstallrikar. Fördela räkorna ovanpå.
    3. Kantskär och rosta brödet.. Dela brödskivorna diagonalt och stick ner en bit i varje portion. Garnera med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben