Hett grönsaksris

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Risrest blir risfest. Lika gott kallt som varmt.

Ingredienser

  • 2 ½ dl jasminris
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 knippe salladslök
  • Ca 125 g
  • 2 msk smör
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ostronsås
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1-2 msk japansk soya
  • Sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Skala morot och lök. Skär i skivor och bitar. Strimla salladslök. Fräs alla grönsaker i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka några minuter.
    2. Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soya. Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mimli89 6 september 2012

    Kollar många av dina recept, du verkar ha mycket gott :) Undrar bara om man kan byta ut ostronsåsen mot nåt annat, är ingenting jag direkt använder i övrigt nämligen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben