Flintastek i currymarinad med grönsaksris

Serverar: 4 portioner

Skinkstek i skivor säljs ofta under namnet flintastek. Se till att få en bit som inte är marinerad i förväg om du vill prova vår goda currymarinad. En stek i den här storleken tar en stund på grillen. Använd briketter som ger jämn värme under lång tid och ställ fram något till gästerna att knapra på medan ni väntar. Till köttet har vi lagat ett grönsaksris med sting som nästan är en rätt i sig själv. Paprika, lök, champinjoner och sockerärter ger smak och färg! betydligt intressantare än det vanliga vita riset.

Ingredienser

  • Kryddigt grönsaksris
  • 5 dl fullkornsris (byt gärna ut en del mot vildrisblandning)
  • 8 dl hönsbuljong (gjord på tärning)
  • 200 g sockerärter
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten grön paprika
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • Flintastek i currymarinad
  • 1 flintastek på 1,2 kg
  • Currymarinad
  • 3 msk curry
  • 1 dl torr sherry
  • 1 dl olja
  • 1 dl chilisås
  • 3 msk citronsaft
  • Instruktioner

    Koka upp ris och buljong. Sjud under lock i 25 minuter eller enligt risförpackningens anvisningar. Rensa sockerärterna. Lägg dem i en minut i lättsaltat kokande vatten. Häll över i durkslag och spola med kallt vatten. Skär varje ärtskida i tre bitar. Skiva champinjonerna. Tärna paprikan. Skär det vita på purjon i tunna skivor.Hetta upp smöret i en panna. Fräs svamp, paprika och lök i några minuter. Blanda i sambal oelek. Vänd försiktigt ihop det kokta riset med grönsaksfräset och sockerärterna.Vispa ihop marinaden. Marinera flintasteken i plastpåse i kylskåp till nästa dag. Vänd påsen några gånger. Gör några snitt i svålen för att steken ska hålla formen. Grilla över inte alltför het glöd tio till femton minuter per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben