Flinta på päronris - i lergryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

En härligt frisk gryta med underbart möra skinkbitar. Låt det renskurna benet vara med i grytan under tillagningen. Benet ger en fyllighet åt rätten men tas bort vid servering.

Ingredienser

  • 1 kg flintastek original
  • 2 dl matris
  • 2-3 tomater
  • 125 g mozzarella
  • 5 dl päroncider
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Lägg lergrytan i blöt minst 15-20 minuter. Skär bort svålen på flintasteken, skär sen i mindre bitar så bara benet blir kvar. Blanda riset och 1 tsk salt i lergrytan, fyll på med päroncidern. Lägg i flinta bitarna och det renskurna benet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå, salta och peppra på tomaterna. Tunnskiva mozzarellan och lägg ovanpå tomaterna. Sätt in längst ner i en kall ugn. Sätt värmen på 200 grader och låt stå 90-100 minuter.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben