Curryfisk med purjolök

Serverar: 4 portioner

Fisk blir man ju klok av, så ät gärna mera fisk...det här är gott!

Ingredienser

  • 3 dl råris, kokt
  • 3 dl röda linser, kokta
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk socker
  • 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • ½ dl vatten
  • ½ fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 2 krm vitpeppar
  • ½ kruka färsk koriander, hackad
  • 100 g mixsallad, eller babyspenat
  • Instruktioner

    1. Börja med riset. Tillaga enligt anvisning på förpackningen men tillsätt inte salt.
    2. Skölj och koka linserna i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skiva purjolöken och fräs i smör, tillsammans med curry och gurkmeja, strö över socker. Spara lite av purjolöken till garnering.
    4. Dela fisken, lägg fiskbitarna på den frästa purjolöken och tillsätt vatten. Riv eller smula i fiskbuljongtärningen och häll på grädden. Lägg på lock och låt koka upp. Dra sedan direkt ner värmen.
    5. Låt sjuda tills fisken är klar, i cirka 5-10 minuter beroende på bitarnas storlek.
    6. Smaka av med salt och peppar, späd med mer grädde om det behövs. Toppa med den resterande purjolöken och den färska koriandern.
    7. Servera med råris, sallad och röda linser.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sannis87 17 september 2009

    Kan man inte byta ut linser mot ngt annat!? Är inte min favorit... =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben