Currygryta med blomkål

Serverar: 4 portioner

Jättegott...

Ingredienser

  • 500 g fransyska eller rostbiff
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 blomkålshuvud
  • Tillbehör
  • Ris, gärna fullkorn
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar. Fräs det i flytande margarin. Hacka lök och vitlök och tillsätt detta. Smaksätt med curry och rör ner vetemjölet. Häll över krossade tomater och buljong. Låt alltsammans puttra ca: 25 minuter.
    2. Skär ut små blomkålsbuketter ur blomkålshuvudet. Vänd ner dessa i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare några minuter. Servera till ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben