Currynudlar med fläsk

Låter gott.

Ingredienser

  • 125 g torkade rispinnar
  • 1 medelstor lök
  • 40 ml olja
  • 2 tsk milt currypulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ¾ dl frysta ärtor
  • 4 msk kokosmjölk eller grönsaksbuljong
  • 2 tsk soja
  • 125 g kinesiskt grillat fläsk, skuret i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Lägg i rispinnarna i en skål och häll på hett vatten så att det täcker. Låt rispinnarna ligga i blöt i 20 min, och därefter rinna av ordentligt i ett durkslag.
    2. Skär löken i åtta delar och ta isär de olika lagren. Hetta upp oljan i en wok. Lägg i löken och stek på stark värme i en minut.
    3. Tillsätt curry, salt och nudlar och rör om så att allting blandas.
    4. Lägg i nudlar, kokosmjölk och soja. Rör om ett par gånger så att det blandas. Sätt tättslutande lock på woken, skruva ner värmen till ett minimum och koka tre minuter.
    5. Rör försktigt ner det skivade fläsket och värm i ytterligare någon minut.
    6. Serveras antingen som en måltid eller som mellanmål.
    7. Torkade rispinnar är korta, genomskinliga platta nudlar. De måste ligga blöt i varmt vatten innan de används därefter läggas i vatten och kokas hastigt tills de är mjuka men spänstiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben