Currysås till lax

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Kall sås till rökt lax.

Ingredienser

  • 1 gul lök (finhackad)
  • 4 msk curry
  • 2 äggulor
  • Ca 3 dl olja med neutral smak, raps- eller solrosolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan majonnäsen skära sig. Fräs lök och curry i en panna i lite olja låt svalna Rör ner gulorna i en bunke. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under ständig vispning, så att majonnäs blir tjock och krämig som en majonnäs. Viktigt att inte vispa för hårt, då vispar man sönder äggen. Vispa i crème fraiche och curryröran smaka av med vinäger, salt och peppar. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben