Dadel- och valnötskaka

Serverar: 8-10 portioner

En smakrik mjuk kaka som bakas på en blandning av vetemjöl special som ger extra fibrer och vetemjöl. Nötterna och dadlarna ger också fibrer, vitaminer och viktigast av allt, en härlig smakkombination.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 ½ dl råströsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • 1 dl vetemjöl special
  • 1 dl hackade torkade dadlar
  • 1 ½ dl hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Olja en brödform på 1 liter.
    2. Vispa smör och socker tills det är just och pösigt. Vispa i äggen ett i sänder och tillsätt lite vetemjöl mellan varje ägg om smeten skär sig.
    3. Vänd i resten av mjölet, dadlarna och valnötterna och häll upp smeten i bakformen.
    4. Grädda i 180 graders varm ugn i 25-30 minuter eller tills en baknål är torr när den dras ut ur kakan.
    5. Vänd upp kakan ur formen medan den är varm och låt den sedan svalna på galler innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben