Dadelkaka

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Den här kakan är så lätt att göra och smakar så underbar att folk undrar vad jag har satt i den!

Ingredienser

  • 1 paket ( 250 g) kärnfria dadlar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Koka dadlarna mjuka på svag värme. Tillsätt sockret. Låt svalna lite och rör ner smöret. Tillsätt därefter resten av ingredienserna. Rör om med trägaffel eller vanlig handvisp. Häll blandningen i en smord och bröad 2 - 2,5 liters form. Grädda i 175° C, i nedre delen av ugnen, ca. 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    samira81 22 december 2010

    God, saftig, kaka. Jag gjorde även "butterscotch sauce" som passade perfekt att ringla över.

    fiskensvea 22 december 2010

    Ååå, intressant! =) Roligt att du tyckte om kakan, den är faktiskt delikat!

    up1 27 december 2013

    Ett bra recept, kommer nog att göra mera dadelkakor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben