Dadelkaka utan ugn

Serverar: 12 portioner

En himmelsk kaka med valfria två toppingar! Kakan görs inte i ugnen. Glutenfri och laktosfri. Kakan är absolut godast när den är halvfrusen eller kylskåpskall. Man kan strunta i toppingen och göra kakan som chokladbollar och rulla dem i kokosflingor!

Ingredienser

  • Dadelkaka
  • 400 g sötmandel
  • 1 kg färska dadlar
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 dl kakao
  • 2 msk äkta vaniljpulver
  • 1 msk flingsalt
  • 1½ dl starkt kaffe
  • Topping alternativ 1
  • 200 g mörk choklad, smält (se till att den är laktosfri)
  • 100 g valnötter
  • 1 tsk flingsalt
  • Topping alternativ 2: (ej laktosfri men du kan välja en sådan ost)
  • 250 g ricottaost (välj laktosfri)
  • 100 g valnötter
  • 3 msk flytande honung
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg sötmandel på en plåt och rosta mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna och grovhacka sedan mandeln.
    3. Kärna ur dadlarna och lägg dem i en bunke. Tillsätt mandel, kokosflingor, kakao, vaniljpulver, flingsalt och kaffe. Blanda med en gaffel till en jämn och krämig smet. Tryck ut blandningen i en stor form, alternativt två små formar.
    4. Topping: Bred valfri topping, antingen smält choklad eller ricottaost över kakan och ställ den kallt. Den kan gärna stå i frysen någon timme före servering. Ta fram kakan och strö på valnötter och flingsalt över chokladen, eller valnötter, honung och kanel över ricottan.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben