Daimmuffins med hallon

Serverar: 16 portioner

Hittar du inte daimkulor i din butik kan de ersättas med vanlig daim som krossats i mindre bitar.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 påse daimkulor, 100 g
  • 32 hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör smör och socker smidigt. Blanda i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda ihop till en jämn smet. Rör ner daimkulorna.
    3. Fördela smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt. Tryck i två hallon i mitten på varje muffins.
    4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben